Pentulista

Oletko hankkimassa schapendoesia? Rotua harkitsevan on hyvä tutustua rotuun ja koiran hankintaan ennakkoon. Rotumääritelmä ja tulkinta kuvailee millainen on ideaali schapendoes, mihin rodunjalostuksella tulisi luonteen, ulkonäön ja käyttöominaisuuksien suhteen pyrkiä. Jalostuksen tavoiteohjelma puolestaan kertoo laajemmin rodustamme. Sen alkuperäisestä tarkoituksesta, käytöstä, luonteesta sekä siinä esiintyvistä sairauksista.

Suomen Schapendoes ry julkaisee pentulistallaan kaikki Suomessa syntyneet schapendoespentueet kasvattaja- tai erillisen ilmoitusmaksun maksaneilta (ks. ohjeet sivun alalaidasta) kasvattajilta, tiedolla täyttääkö yhdistelmä kasvatusohjeiden vaatimuksia vai ei ja miksi ei. Kasvattajan tulee toimittaa yhdistykselle ilmoitus astutuksesta sekä pentueen syntymästä. Pentulistalla pidetään pentuetta automaattisesti 10 viikon ikään asti. Tämän jälkeen kasvattajan on annettava lisäselvitys pentueesta (esim. tarjolla sijoituspentu tai 2 urosta), mikäli pentue halutaan pitää listalla. Tämän jälkeen 4 kk ikäinen pentue poistetaan pentulistalta, mutta voidaan kasvattajan pyynnöstä lisätä aikuisiin kodinvaihtajiin.

Syntyneet pentueet

Kennel Lumikuono, Mari Jänisniemi-Honkala, Asikkala p. 044 258 3764

17.11. syntynyt 0 u+2 n

u. Pomppaloikan Pohjantähti FI33849/16

Terveys: Lonkat B/A, kyynärät 0/0

Silmät: Ok, tutkittu 8/2021, gPRA terve

HUU: terve, ei kantaja

Luonne: -

Ulkomuoto: -

n. Lumikuono Dolores FI39472/17

Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 0/0

Silmät: Ok, tutkittu 6/2021, gPRA ei tutkittu

HUU: -

Luonne: -

Ulkomuoto: H

Yhdistelmä Koiranetissä. 5 sukupolven sukusiitosprosentti 0,00%

Yhdistelmä täyttää yhdistyksen jalostusvaatimukset.

Astutettu

Ei ilmoitettuja astutuksia.

Uutta kotia etsivät aikuiset


TRASSELI SYDÄN SYKKYRÄLLÄ
Koiran lempinimi:ELLI
Syntymäaika:15022018
Ilmoittaja:PETRA FORSTÉN
Puhelinnumero:0407093749
Sähköposti:petra.newbeginnings@gmail.com
Ilmoituksen teksti (esim. koiran luonne, luopumisen syyt, millaista kotia etsitään):Elli etsii uutta kotia muuttuneen elämän tilanteen vuoksi (ero, muutto kaupunkiin ja pitkät työpäivät. 
Elli on hyvin kiintynyt ja hellyydenkipeä. Hän on iloinen ja aktiivinen. Elli on ollut sokea 4kk ikäisestä asti. Sokeus tuli virtsatientulehduksen jälkeen. Sokeus ei ole haitannut liikkumista. Ellin tarvitsee vaan kerran orientoitua niin hän tietää esteet. Hän ei lannistu vaan jatkaa menoaan. 
Elli on ihana koira joka etsii rakastavaa kotia jossa omistajalla on paljon aikaa ja kiinnostusta. Mielellään saa asua omakotitalossa ja ei ole haitaksi vaikka aikaisemmasta olis rauhallinen koirakaveri. Elli annetaan hyvään kotiin. Ota mielellään yhteyttä niin kerron enemmän puh 0407093749.
(Kasvattajaan Anita Kurkoon voi myös ottaa yhteyttä jos haluaa tietää Ellin sukupuusta 0449894420).